Liga Liero
2010-03-12 00:46:50 *
Witamy, Gość! Prosimy, zaloguj się, lub zarejestruj.
Czy dotarł od Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika i hasło.

Strona główna   Forum   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: ««« 1 [2]  Wszystkie   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: REPUTACJA (karma) - o co chodzi?  (Przeczytany 10571 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Express
Gwardia
Pułkownik
*

Reputacja: 20

Kocham Liero!

« Odpowiedz #15 : 2006-09-29 08:53:39 »

Tyle, że forum nie jest administracją państwową. Jest prywatne i decyzje czy procedury wcale nie muszą być demokratyczne.
fishman
Gość
« Odpowiedz #16 : 2006-09-29 14:03:45 »

Nie musza byc demokratyczne ale dobrze jakby byly. Bo demokracja gwarantuje ciągłosc itp.
Jednak w tym przypadku nalezy jaknajszybciej wprowadzic ten pomysł (i wcale nie koniecznie za zgoda wiekszosci)
Jezeli powyzsze zalozenia wejda w zycie to potem bedzie mozna mowic o namiastce demokracji (w tym wypadku karma naprawde bedzie odzwierciedlac poziom uzytkowanika - bo zmiany bedzie mogł dokonac tylko ktos popularny, szanowany, a przede wszystkim cieszacy sie zaufniem)

Ale jezeli tak bardzo niektorym zalezy na demokratycznej procedurze takze w tym wypadku

ZA ZMIANĄ - Van Hoover(pomysłodawca) , Fishman(ja sie pod tym podpisuje) a inne głosy dopisujecie we własnych postach.
Terminator12
Gość
« Odpowiedz #17 : 2006-09-29 14:33:52 »

Popieram! Popieram też zmianę systemu reputacji, aby uratować przed moimi kaprysami ją. I dlaczego BJ nie umieścił jeszcze mojej opowiastki?Dam mu zaraz suxa. Grin I kiedy będę mógł zaglądać do raportu reputacji Huh
barnex
Agent Of Gravity
Egzekutor
Pułkownik
*

Reputacja: 51

Ay caramba!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #18 : 2006-09-29 17:02:30 »

Tyle, że forum nie jest administracją państwową. Jest prywatne i decyzje czy procedury wcale nie muszą być demokratyczne.

Forum, decyzje, procedury - jak najbardziej Tak. Ale reputacja z założenia odzwierciedla opinie innych użytkowników o danym użytkowniku, czyli opinie ludu.

Ale jezeli tak bardzo niektorym zalezy na demokratycznej procedurze takze w tym wypadku

ZA ZMIANĄ - Van Hoover(pomysłodawca) , Fishman(ja sie pod tym podpisuje) a inne głosy dopisujecie we własnych postach.

Nic nie rozumiesz :-)

To nie procedura wyboru reputacji ma miec charakter demokratyczny. Gdyby admini robili wszystko, co demokratycznie tu ustalimy, to Boże zachowaj nam Lige. To reputacja ma charakter demokratyczny (demos - lud, i tak dalej), a chcesz ją przekształcić w oligarchie (Tylko "Grupa Trzymająca Karme" może zmieniać reputacje, więc tylko oni decydują, kogo chcą zaprosić do GTK.).

[edit]Ale nie mam nic przeciwko. Chce poprostu zasygnalizowac, ze zmieni sie nieco charakter reputacji[/edit]
« Zmienione: 2006-09-29 17:08:33 przez barnex » Zapisane

fishman
Gość
« Odpowiedz #19 : 2006-09-29 17:35:23 »

Masz racje barnex ze sie zmieni ale moim zdaniem na lepsze.
Tylko ze zmienic ja beda mogli nie wybrani z GTK ale zasłuzeni, a na to bedzie sobie trzeba zapracowac.
Ale rozumiem ze twoje "nie mam nic przeciwko" oznacza ze jestes ZA.
barnex
Agent Of Gravity
Egzekutor
Pułkownik
*

Reputacja: 51

Ay caramba!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #20 : 2006-09-29 17:41:21 »

Tylko ze zmienic ja beda mogli nie wybrani z GTK ale zasłuzeni, a na to bedzie sobie trzeba zapracowac.

... Zasłużeni w czyich oczach? Papieża? Joosy?

Hint: Ani papież, ani Joosa nie mogą wpływać na reputacje innych użytkowników. U kogo więc trzeba sobbie zapracować, jeżeli reputacje może rozdwać GTK?

Ale rozumiem ze twoje "nie mam nic przeciwko" oznacza ze jestes ZA.

Oznacza że namalowałem kwiatka przy każdym kandydacie, napisałem na odwrocie karty do głosowania tekst calego dialogu AYBABT, a potem zrobiłem z niej żurawia origami.
Lub, jak kto woli - wstrzymałem się od głosu. Imo tak jak jest jest dobrze, a nie zapominajmy, że zmiana tego pociągnie za sobą dodatkową pracę dla Greybrowa. Imo właśnie z nimi powinieneś się skonsultować przed rozpisaniem głosowania  Wink
« Zmienione: 2006-09-29 17:47:08 przez barnex » Zapisane

fishman
Gość
« Odpowiedz #21 : 2006-09-29 17:51:52 »

Zasłuzeni czyli (według mojej propozycji) np Ci ktorzy maja przkroczony odpowiedni prog np 10 pkt reputacji.(to tylko przykład i wszystko mozna uzgodnic).I oni beda mogli wpływac na reputacje.

powiadomiłem Grey'a zeby tu zajrzał w wolnej chwili.
ChanibaL
Egzekutor
Generał
*

Reputacja: 46

praktykujący psychopata

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #22 : 2006-09-29 20:29:03 »

IMO jest dobrze jak jest.

I jeśli bym miał coś zmieniać to dałbym raczej, że każdy (od określonego limitu postów i wyłączając osoby nadużywające) może zmieniać, ale jego głos się różnie liczy, tak gdzieś w skali 0.5-3 punkty, zależnie od swojej reputacji/stażu itepe. Jest jednak problem: to co jest jest wystarczające, a zmiany byłyby upierdliwe i pociągnęły za sobą kolejne 'jest źle, chce inaczej', w tym prawdopodobnie sporo głosów żądających przywrócenia starego systemu.

|| Tongue
\/
« Zmienione: 2006-11-14 15:07:50 przez ChanibaL » Zapisane

rzehójom mówimy stanowcze rzehój!!1
xmpp://ChanibaL@jabberpl.org
Guthrick von Kewpa
Personal Jesus
Gusanos Team
Generał
*

Reputacja: 28

WSh, are you pondering what I'm pondering?

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #23 : 2006-11-13 16:29:18 »

Btw. A to nadużywanie karmienia przez tych z karmą -666 to sprawdza się chociaż w praktyce? Bo odkąd historia karmy jest, statystyki itp, no to poza jednym rurogłowym nie zauważyłem, żebym dostawal ssania za to ze mam brudny monitor itp., czyt. Szkoda roboty pewnie.
Posted on: 2006.09.30 12:46:20
Właśnie chciałem dać suxa Chanibalowi, ale się nie udało, bo ten podstępnie i bezczelnie wstawił sobie applaud w suxanie, pomurz.
dowód
Proponowana kara:
Koszulka lierowa dla Gutha

-What are we going to do tonight, Guth?
-The same thing we do every night, WSh...try and take over the world!1
Strony: ««« 1 [2]  Wszystkie   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: