Liga Liero
2010-09-10 21:12:47 *
Witamy, Gość! Prosimy, zaloguj się, lub zarejestruj.
Czy dotarł od Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika i hasło.

Strona główna   Forum   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dodać Broń  (Przeczytany 2130 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Baku
Szeregowy
*

Reputacja: 4

« : 2006-12-31 17:11:34 »

Szukałem chwilę na forum i ręcznie i szukajką i nic nie znalazłem, poza tym, że lierokit może to zrobić ale też nie do końca tak jak chciałem.

Ściągnąłem sporo zestawów broni i chciałem je dodać. Lierokit daje jedynie możliwość jedynie podmiany broni a nie można powiększyć zestawu, czy istnieje na to jakaś rada?

I oczywiście jak dokładnie dodaje się bronie, jeżeli nie gram w zwykłe liero [Porfinal jakiś nie najnowszy] I szukanie gry ogranicza się do .exe, a że gram na XP wyłączam dźwięk [/n] i gram dosową wersją. Próbowałem i bronie się nie zmieniają Sad.

Wiem, jezdem nóp no ale nie idzie mi to ...

Tak Tak Tak to ja TIK TAK a to mój mały świat.
Jerac
Last SorLord
Egzekutor
Generał
*

Reputacja: 78

Uwaga zły i podły admin. Nie drażnić.

« Odpowiedz #1 : 2006-12-31 17:26:05 »

Niestety ilość broni jest sztywno ustalona i wynosi 40. Nic nie da się z tym zrobić. A bronie w modach Liero zmienia się tak samo jak w oryginalnym.

I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song.
Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.
Baku
Szeregowy
*

« Odpowiedz #2 : 2006-12-31 19:23:51 »

SUPER EDIT:
Wrzucać już umiem i pojedynczo i paczkami, ale mam pytanie. Jak z całej paczki broni wyciągnąć jedną konkretną by ją dodać gdzie indziej. [oczywiście, wiem że można przepisać parametry itd, ale jednakowoż to jest dłuższa sprawa może da się krócej]
« Zmienione: 2007-01-01 12:06:34 przez Baku » Zapisane

Doman
Gwardia
Generał
*

Reputacja: 22

The truth is out here

« Odpowiedz #3 : 2007-01-02 16:56:03 »

Otwórz sobie plik z zestawem w notatniku i wytnij tyle ile trzeba.
« Zmienione: 2007-01-03 23:49:30 przez Greybrow » Zapisane

May the Schwarz be with you!
moja strona startowa
Baku
Szeregowy
*

« Odpowiedz #4 : 2007-01-07 13:13:27 »

Co do tego notatnika to warto potem wrzucić to do worda i opcją "znajdź" przejść konkretnie do tej broni, o którą nam chodzi, bardzo ułatwia. Ale nie o tym chciałem.

Robie sobie zestawik broni do kulturalnej gry, a nie żadne superhiperdestrojergunes!!eleven1.
I pojawił się problem, ponieważ stworzyłem coś co się zowie snajperką i jako taka ma duży czas przeładowywani ale za to i laserek i celność i zabija w zasadzie na raz robaka.
Tyle, że to byłaby za dobra broń, ponieważ na mapach o płaskim podłożu od razu wpadałby frag. Głowie się więc jak zrobić by broń strzelała dopiero po krótkiej chwili od naciśnięcia fire.

Jest opcja oddzielania od siebie kolejnych strzałów i nie pomaga [może dałem za mało, ale 80 to nie jest mało] przy pierwszy strzale, a dopiero w kolejnych [co mnie w ogóle nie urządza]

Kolejne zapytolenie to: Jak zrobić by np grant miał więcej animacji niż standardowo. [Poza zamianą z bronią, która posiada ich więcej, gdyż wszystkie dobrze animowane wciąż zostają w zestawie] Oryginalnie jest to kulka więc nie potrzebuje więcej niż 4 obrazków aktualnie jest to kwadrat na kijku, który potrzebuje ośmiu by ruch wyglądał płynnie.

edit:
Jest kolejne pytanie. Chciałem zrobić broń, która będzie strzelać standardową rakietą jak miała bazooka. Wybieram stosowną animacje ustawiam wszystkie obrazki rakiety jakie są i niezależnie czy jest "loop animation" czy go nie ma to rakieta obraca się w kółko zamiast prosto lecieć tam gdzie lecieć ma ...

I jeszcze zapytanie bardziej o wasz gust bo chodzi o to czy ktośkolwiek używa nuków. I biga i mini nuka. Osobiście nie używam i nie widziałem by ktoś się tym bawił w Lieropro, a pytam bo nie chce wywalać "dobrej" broni. A dałoby to miejsce na coś konkretnego.
« Zmienione: 2007-01-07 15:40:35 przez Baku » Zapisane

Jerac
Last SorLord
Egzekutor
Generał
*

Reputacja: 78

Uwaga zły i podły admin. Nie drażnić.

« Odpowiedz #5 : 2007-01-07 15:51:28 »

Co do edita: o ile dobrze pamiętam, należy w czwartej zakładce lierokita, w broni, dać type:directional. Jeśli nie - to zobacz po prostu jak to jest ustawione w normalnej bazooce.

A nuki... gdybyś zrobił jedną solidną eksplozję zamiast wysypywania się jakiejś drobnicy, to mają sens.

I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song.
Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.
Doman
Gwardia
Generał
*

Reputacja: 22

The truth is out here

« Odpowiedz #6 : 2007-01-07 19:00:12 »

Na ostatnich mistrzostwach całkiem ładnie udało mi się trafić No!Minda MiniNukiem, a widziałem, że nie byłem jedynym, kyóry miał go w zestawie.

May the Schwarz be with you!
moja strona startowa
ChanibaL
Egzekutor
Generał
*

Reputacja: 46

praktykujący psychopata

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : 2007-01-07 23:32:23 »

Co do tego notatnika to warto potem wrzucić to do worda i opcją "znajdź" przejść konkretnie do tej broni, o którą nam chodzi, bardzo ułatwia. Ale nie o tym chciałem.
Notatnik też ma tą funkcję...

Robie sobie zestawik broni do kulturalnej gry, a nie żadne superhiperdestrojergunes!!eleven1.
I pojawił się problem, ponieważ stworzyłem coś co się zowie snajperką i jako taka ma duży czas przeładowywani ale za to i laserek i celność i zabija w zasadzie na raz robaka.
Tyle, że to byłaby za dobra broń, ponieważ na mapach o płaskim podłożu od razu wpadałby frag. Głowie się więc jak zrobić by broń strzelała dopiero po krótkiej chwili od naciśnięcia fire.
Szczerze powiedziawszy to taka broń będzie bardzo bezużyteczna - co z tego, że zabija od razu, jak praktycznie nigdy tym nikogo nie trafisz.

Jest opcja oddzielania od siebie kolejnych strzałów i nie pomaga [może dałem za mało, ale 80 to nie jest mało] przy pierwszy strzale, a dopiero w kolejnych [co mnie w ogóle nie urządza
Jak się już upierasz, to możesz wystrzeliwywać obiektem który po jakiejś chwili wystrzeliwuje inny, ale nie wiem czy w liero uda się dobrze zrobić prędkość takiego strzału.

Kolejne zapytolenie to: Jak zrobić by np grant miał więcej animacji niż standardowo. [Poza zamianą z bronią, która posiada ich więcej, gdyż wszystkie dobrze animowane wciąż zostają w zestawie] Oryginalnie jest to kulka więc nie potrzebuje więcej niż 4 obrazków aktualnie jest to kwadrat na kijku, który potrzebuje ośmiu by ruch wyglądał płynnie.
Obok tego directional o którym Jerac wspominał jest też ilość klatek których należy użyć.

(...) I jeszcze zapytanie bardziej o wasz gust bo chodzi o to czy ktośkolwiek używa nuków. I biga i mini nuka. Osobiście nie używam i nie widziałem by ktoś się tym bawił w Lieropro, a pytam bo nie chce wywalać "dobrej" broni. A dałoby to miejsce na coś konkretnego.
Nie wiem jak w lieropro(stackim), ale w 1.33 mininuke dobrze użyty jest bardzo groźny, niestety takie dobre użycie jest trudne. Big nuke natomiast może zostać spokojnie wywalony, jest zbyt powolny i każdy od niego ucieknie.

rzehójom mówimy stanowcze rzehój!!1
xmpp://ChanibaL@jabberpl.org
Baku
Szeregowy
*

« Odpowiedz #8 : 2007-01-09 23:29:43 »

Może i to jest złe miejsce, bo temat niby o czym innym ale tutaj zacząłem to i tutaj to skończę a jeżeli ktoś czyta to forum to trafi i tutaj jak będzie chciał.

Większość problemów zniknęła, wiele zostało zamienionych i powstała wersja 1.0 czyi inaczej wersja pra alfa wersji pra beta.

A oto i ona:
 http://www.upload.lupi.u2.pl/BMod1.0.rar

Jak ktoś się pobawi to proszę dać znać.

Pytani: Jak zrobić by w momencie wybuchu ekran [tego kto widzi element wybuchający] rozbłyśnie na krótko i na krótko się zatrzęsie?
Przetestował ktoś tego moda, a w zasadzie wersje beta wersji alfa?

ChanibaL: Co do tego czy Pro[stackie] Liero jest gorsze czy lepsze od zwykłego to kwestia gustu, ale o ile wolne poruszanie i nie dolatująca wszędzie lina to nic złego to w zasadzie jedyny minus to niemożność celowania pionowo [lub prawie pionowo] w dół. Zresztą w obie wersje gra się inaczej w jedną szybciej w drugą wolniej ale nie o tym ten temat.
Napisana: 2007-01-08 09:01:48
Pytanie pojawiło się jak post znalazł się niżej i posta bez niego już każdy widział więc mogło zostać niezauważone.

Pytani: Jak zrobić by w momencie wybuchu ekran [tego kto widzi element wybuchający] rozbłyśnie na krótko i na krótko się zatrzęsie?

Przetestował ktoś tego moda, a w zasadzie wersje beta wersji alfa?

Czy da się zrobić by odłamki [takie jakie zostawia chociażby granat czy mortar] zostawiały za sobą ślad [konkretnie ten, który jest za mini rocketsami czyli flash pixels czy jakoś tak] ?

Można to potem jakoś w jedną wiadomość scalić ewentualnie

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: