Co do tego notatnika to warto potem wrzucić to do worda i opcją "znajdź" przejść konkretnie do tej broni, o którą nam chodzi, bardzo ułatwia. Ale nie o tym chciałem.
Notatnik też ma tą funkcję...
Robie sobie zestawik broni do kulturalnej gry, a nie żadne superhiperdestrojergunes!!eleven1.
I pojawił się problem, ponieważ stworzyłem coś co się zowie snajperką i jako taka ma duży czas przeładowywani ale za to i laserek i celność i zabija w zasadzie na raz robaka.
Tyle, że to byłaby za dobra broń, ponieważ na mapach o płaskim podłożu od razu wpadałby frag. Głowie się więc jak zrobić by broń strzelała dopiero po krótkiej chwili od naciśnięcia fire.
Szczerze powiedziawszy to taka broń będzie bardzo bezużyteczna - co z tego, że zabija od razu, jak praktycznie nigdy tym nikogo nie trafisz.
Jest opcja oddzielania od siebie kolejnych strzałów i nie pomaga [może dałem za mało, ale 80 to nie jest mało] przy pierwszy strzale, a dopiero w kolejnych [co mnie w ogóle nie urządza
Jak się już upierasz, to możesz wystrzeliwywać obiektem który po jakiejś chwili wystrzeliwuje inny, ale nie wiem czy w liero uda się dobrze zrobić prędkość takiego strzału.
Kolejne zapytolenie to: Jak zrobić by np grant miał więcej animacji niż standardowo. [Poza zamianą z bronią, która posiada ich więcej, gdyż wszystkie dobrze animowane wciąż zostają w zestawie] Oryginalnie jest to kulka więc nie potrzebuje więcej niż 4 obrazków aktualnie jest to kwadrat na kijku, który potrzebuje ośmiu by ruch wyglądał płynnie.
Obok tego directional o którym Jerac wspominał jest też ilość klatek których należy użyć.
(...) I jeszcze zapytanie bardziej o wasz gust bo chodzi o to czy ktośkolwiek używa nuków. I biga i mini nuka. Osobiście nie używam i nie widziałem by ktoś się tym bawił w Lieropro, a pytam bo nie chce wywalać "dobrej" broni. A dałoby to miejsce na coś konkretnego.
Nie wiem jak w lieropro(stackim), ale w 1.33 mininuke dobrze użyty jest bardzo groźny, niestety takie dobre użycie jest trudne. Big nuke natomiast może zostać spokojnie wywalony, jest zbyt powolny i każdy od niego ucieknie.