barnex
Agent Of Gravity
Egzekutor
Pułkownik
Reputacja: 50
Ay caramba!
|
 |
« Odpowiedz #255 : 2005-08-06 01:05:32 » |
|
skoro na linuxie da się w dosboxie uruchomić z dźwiękiem, to myśle, że i na windowsie powinno działać. Można też próbować wirtualnych maszyn, czy jak to się nazywa i zainstalować sobie na niej jakiegoś w98. Oczywiście nie jest to do końca uruchomienie na windowsie XP, ale chyba dość sensowne rozwiązanie. Poza tym możesz zawsze ściągnąć i wypalić bootowalną płytkę z ligowego downloadu, kiedyś mi na niej działał dźwięk, na obecnej konfiguracji sprzętowej nie działa, ale nie próbowałem się z tym za długo bawić - zapewne się da jakoś ustawić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #256 : 2005-08-27 13:27:34 » |
|
|
|
|
|
« Zmienione: 2005-08-29 09:46:53 przez Guth »
|
|
|
|
|
Michał Mleczko
Kapral

Reputacja: 6
koniec odsiadki!
|
 |
« Odpowiedz #257 : 2006-05-10 20:30:43 » |
|
Na początku grałem w wersję 1.33 przez jakiś rok, później odkryłem Liero Mark2 i Pro i grałem tylko w nie, a teraz wracam do 1.33. W pro jest trochę za szybko, choć wcześniej mi to odpowiadało. W dodatku, robaki zachowują się inaczej.
|
|
|
|
« Zmienione: 2006-05-11 08:40:10 przez Michał Mleczko »
|
|
|
|
|
Jerac
Last SorLord
Egzekutor
Generał
Reputacja: 78
Uwaga zły i podły admin. Nie drażnić.
|
 |
« Odpowiedz #258 : 2006-05-10 20:43:15 » |
|
Żeby nie było że Michał necropostuje - przykleiłem tutaj jego ostatni post, gdyż lepiej pasuje. No ale wracając do tematu. Oczywiście że robak w Pro inaczej się zachowuje - to jedno z założeń tego moda. Gra jest dzięki temu mniej statyczna, szarże mają szansę się udać (bo w 1.33 stojący robal ma przewagę przy strzelaniu z Gausa), a i sama gra jest mniej oparta na ciągłych podchodach tylko na regularnym mordobiciu. No i w 1.33 nie ma Mortara, mojej ulubionej broni 
|
|
|
|
|
|
I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song. Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.
|
|
|
/LOTH/
Szeregowy
Reputacja: 3
ph34r
|
 |
« Odpowiedz #259 : 2006-05-11 21:38:38 » |
|
Co do dosboxa...niestety, probowaliśmy odpalić przezeń LieroVietam jak i ProMode, oba działały...ale bez dzwięku...  Czy komuś udało się odpalić w jakikolwiek sposób Liero z dźwiękiem na XP-ku?? (dźwięki wydawane w sposób naturalny podczas ownowania (JEB!!! BAM!!! TRATATATA!!!, a masz ty ch...uliganie!!!) się nie liczą  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jerac
Last SorLord
Egzekutor
Generał
Reputacja: 78
Uwaga zły i podły admin. Nie drażnić.
|
 |
« Odpowiedz #260 : 2006-05-11 21:47:24 » |
|
Uhm.... i więcej o dźwiękach w XP proszę tu nie pisać.
|
|
|
|
|
|
I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song. Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.
|
|
|
|
fishman
Gość
|
 |
« Odpowiedz #261 : 2006-06-15 10:25:47 » |
|
Według mnie liero pro jest ok jeśli chce się wyuczuć <jeżeli to wogóle mozliwe jest> szybkich reakcji i szbkich akcji. Zwykle duzo się dzieje i trzeba mieć naprawdę mocne nerwy.  Fajna zabawa generalnie, ale ja podchodze do liero pro z dystansem bo część akcji może być dość przypadkowa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Terminator12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #262 : 2006-09-16 12:52:33 » |
|
Kilka zdań o liero Pro: Super wybalansowane bronie, dobre AI, szybka gra, dobra lina.Dużo dodać, nic ująć  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Guthrick von Kewpa
Personal Jesus
Gusanos Team
Generał
Reputacja: 28
WSh, are you pondering what I'm pondering?
|
 |
« Odpowiedz #263 : 2006-09-16 12:59:37 » |
|
Tj. że niby co dodać?
|
|
|
|
|
|
-What are we going to do tonight, Guth? -The same thing we do every night, WSh...try and take over the world!1
|
|
|
|
Terminator12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #264 : 2006-09-16 13:06:50 » |
|
Dodać wiele cech, których nie zauważyłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wesz
Lucypher
Gusanos Team
Generał
Reputacja: 63
We eat the box?
|
 |
« Odpowiedz #265 : 2006-09-27 15:16:31 » |
|
Zobaczyłem gutha dzisiaj koło moje szkoły i przypomniała mi się nocka w liero, gościłem wtedy u gutha. I w sumie po kilku śmieszniejszych partiach (oczywiście w promode) doszliśmy do wniosku że zimm wcale nie jest pro i zastanawialismy się nad jego egzystencją w bj'owym TC. Poprostu jeżeli masz pecha to dostaniesz "mierzonym" lub normalnie wystrzelonym zimmem. I czy to jest pro?, wydawało mi się że największym założeniem promode było wyważenie gry/broni/i czegos tam jeszcze tak aby o wyniku głównie decydował skilla gracza. Może się myle, więc proszę o sprostowanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Guthrick von Kewpa
Personal Jesus
Gusanos Team
Generał
|
 |
« Odpowiedz #266 : 2006-09-27 16:50:13 » |
|
Powiem za rurogłowego i innych miszczy zimma: Otóż "ale jak się mierzy to naprawdę można trafić!"
|
|
|
|
|
|
-What are we going to do tonight, Guth? -The same thing we do every night, WSh...try and take over the world!1
|
|
|
Wesz
Lucypher
Gusanos Team
Generał
We eat the box?
|
 |
« Odpowiedz #267 : 2006-09-27 18:17:21 » |
|
Eee, ale Chanibal, bo między innymi o nim wspomniałeś tutaj jest chyba bardziej za 1.33, więc chyba nic do promoda nie ma poza tym że uważa że jest lame.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Guthrick von Kewpa
Personal Jesus
Gusanos Team
Generał
|
 |
« Odpowiedz #268 : 2006-09-27 19:42:51 » |
|
Faktycznie, myślałem o nim pisząc inne miszcze, imo problem tak samo występuje w LPro, jak i w 1.33 - tam chyba nawet taki zimm dłużej lata, więc może dlatego niektórzy rurogłowi uważają, że częściej trafiają jak używają taktyki "mierzony".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wesz
Lucypher
Gusanos Team
Generał
We eat the box?
|
 |
« Odpowiedz #269 : 2006-09-27 19:44:04 » |
|
No ale w 1.33 niech sobie będzie, chodzi o to że w liero pro wszystko miało być pro.
Przypadkie zajrzałem do ligowej plikownii, i ku mojejmu zdziwieniu ukazało się liero pro 3. w00t? To rzeczywiście jakieś nowe uaktualnienie czy tak poprostu nazywa się najnowsza wersja liero pro w którą gramy od x czasu.
|
|
|
|
« Zmienione: 2006-11-24 16:34:53 przez Weszrick von Kewpa »
|
|
|
|
|
|