Liga Liero

GUSANOS => Gusanos => Wątek zaczęty przez: kamil077 2006-01-11 19:30:42



Tytuł: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: kamil077 2006-01-11 19:30:42
           Zauważyłem (już dawno) martwe server'y na które nieda się podłączyć
       a, pytanie brzmi -
    Kiedy i Kto zakłada server'y bo nudno troche (do żadnego ser'wa nieda się połączyć)
 A więc szybko - kiedy zakładacie serv'y ?? , Ci którzy mogą założyć taki serv'er "PODŁĄCZALNY" !!


Tytuł: RE: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: ColonelMatey 2006-01-11 20:57:00
Te martwe serv0ry to lokalne serwery, które master serv0r nie rozróżnia od sieciowych i je wyświetla.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Robaq 2006-01-27 16:31:29
           Ci którzy mogą założyć taki serv'er "PODŁĄCZALNY" ??
Co to znaczy PODŁĄCZALNY??
Czyżby przy normalnym hostowaniu ludzie nie mogą się do ciebie podłączać???


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: ColonelMatey 2006-01-27 16:55:48
"Podłączalny" w słowniku Kamila to taki serwer, do którego da się podłączyć.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Doman 2006-01-28 00:47:56
Czyżby przy normalnym hostowaniu ludzie nie mogą się do ciebie podłączać???
1. A jakie hostowanie jest nienormalne?
2. Zależy jacy ludzie ;)


Tytuł: Co jest kurde?
Wiadomość wysłana przez: Robaq 2006-02-21 14:26:26
Chciałem zauważyć że nikt jakoś nie gra ot tak sobie w Gusanos przez neta :(.Chyba tylko trzy razy grałem z kimś którego nie znam :brood:. Nie chce jakoś tutaj faworyzować LieroX ale tam zawsze się coś trafi >:(


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Jerac 2006-02-21 14:45:07
A moim zdaniem G ma coraz więcej graczy. I będzie więcej, bo w odróżnieniu od LXa, rozwija się.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: ChanibaL 2006-02-21 15:24:01
Chociaż trzeba przyznać, że odrobinkę ten napływ ostatnio przystanął, ale po niusie o lierox podejrzewam, że się to zmieni.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Robaq 2006-02-21 18:22:57
Jakim znowu niusie?
P.S. A przy okazji... Ktoś z Ligi gra często w Gusanos??


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-02-21 18:46:11
http://www.liero.org.pl/forum/index.php/topic,1278.0.html <= Otóż w tym newsie.


Tytuł: Serwery...dlaczego tak mało ?
Wiadomość wysłana przez: BartoH 2006-02-24 15:51:39
hmmm...bardzo podoba mi się Gusanos, ale jednego nie rozumeim dlaczego jest tak mało servów ?? Albo przynajmnije jest tak mało na tej nowej wersji :/


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Jerac 2006-02-24 18:53:53
Może zmieni się to jak do paczki z 09d dołączone będą mody...


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Robaq 2006-03-02 19:56:37
Mam problem:
Gdy dołączam do jakiegoś serwera to wyświetla się connecting i nic się nie dzieje:O
Czego to wina?


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-03-02 20:09:04
Pewnie masz tak jak ja, że nie możesz konektać przez port 9898, jedynym wyjsciem jest poprosić kolegę żeby postawił serwer na innym porcie. :-\


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Robaq 2006-03-03 16:56:51
Dzięki, ale jak ustawić port???
A jak np. bedę grał z kompa z innym adresem IP to może zadziałać?


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-03-03 17:34:24
net_server_port numer_portu

U mnie naprzykład wszyscy użytkownicy sieci w której jestem nie mogą konektać, więc jeżeli kolega jest w tej samej sieci co ty to nie bardzo.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Malkar 2006-04-14 23:56:00
Trochę tego nie rozumiem... Czyli jak już zmienię port tą komendą - net_server_port numer_portu to co właściwie z tego... ?? Chcę pograć z kumplem i co mamy zrobić? Oboje zmienić porty? Na ten sam numer?


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-04-15 08:36:36
Musicie mieć te same porty ustawione, jeżeli nie może cię łączyć się z domyślnego [9898]. Ja korzystam z portu 27960, inaczej nie mogę konektnąć, host do którego się podłączam również jest na porcie 27960.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: kamil077 2006-04-15 17:42:01
Musicie mieć te same porty ustawione, jeżeli nie może cię łączyć się z domyślnego [9898]. Ja korzystam z portu 27960, inaczej nie mogę konektnąć, host do którego się podłączam również jest na porcie 27960.
ale co prawda to nie jest wygodne , za każdym razem zmieniać port serv'a...


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Jerac 2006-04-15 18:41:35
Oooostatecznie można dodać do autoexeka...


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: kamil077 2006-04-15 18:43:58
chodzi mi o to że:
chce podłączyć się do mnie ktoś a mam port 27960 (zapomniałem zmienić na 9898)
i się nie podłączy.....


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Jerac 2006-04-15 18:58:04
Ej, w większości przypadków ci co mogą przez 9898 mogą też przez 27960 (napisałem w większości bo nie jestem pewien, ale jak dotąd nikt nie miał problemu).


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: kamil077 2006-04-15 19:00:26
ja np. nie mogłem się podłączyć do Wesz'a
mapa: ctf_dof (najprawdopodobniej miał 27960)


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-04-15 20:21:59
Nie wiem jak to możliwe że widziałeś hosta o tej nazwie, nie mam zewnętrznego ip. Chyba że było to w ciągu tygodnia w godzinach lekcyjnych, w szkole gramy ctfa kiedy tylko się da :D


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: kamil077 2006-04-15 20:27:27
pamiętam że w nazwie servera było coś al'a "Wesz serv" czy "WSh serv".
tak więc grałeś w szkole ;) (ale to było dawno, później niż 2 miesiące  :-\)


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Malkar 2006-04-15 20:42:19
Nie wiem jakim cudem, ale grałem przez neta (chyba na podstawowym porcie, bo nic nie zmieniałem) w gusa razem z paroma innymi ziomkami (których nie znałem) i nie było problemów. A ostatnio namawiam qmpla na na grę i nic z tego nie wychodzi. Oboje nastawialiśmy na port 27690 i hostowaliśmy na zmianę. Ani ja do niego, ani on do mnie... tylko w konsoli pojawiał się napis "couldnt estabilish connection" (albo coś w tym stylu... mogłem się pomylić). Help. Naprawdę lubię gusa, a odbieranie mi przyjemności grania z kumpami jest nie do wytrzymania... :verysad:


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-04-15 21:05:41
Po pierwsze spróbujcie konektnąc do siebie przez domyślny port, jeżeli nie wypali to sprawdzcie 27960 lub 6667. Sprawdzcie czy też firewall czy coś w tym stylu nie blokuje połączenia.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: kamil077 2006-04-15 21:12:10
albo ja grając w Worms 4 Mayhem przez neta (byłem hosterem)
to jakiś rusek się do mnie podłączył (pierwszy raz)
A drugie to jak grałem w CrashDay to się do mnie jakiś Grzesiu
podłączył z wieliczki (2-gi w życiu i ostatni)


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-04-15 21:13:30
Nie widzę żadnego powiązania z poruszonym tematem przez Malkara.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: kamil077 2006-04-15 21:20:52
połączenie = do mnie podłączyli się jacyś geje i debile a moji
koledzy nie mogą się podłączyć (tylko moje przypadki są w CrashDay i Worms4)


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Malkar 2006-04-16 09:08:51
Port domyślny nie chodził. Wtedy wszedłem na forum i looknąłem właśnie ten temat. Wtedy spróbowaliśmy port [27690] i też nie działał. Jeszcze nie próbowałem tych portów które podał Weszrick von Kewpa... czyli 27960 lub 6667. Ale zobaczymy. Jak będzie działać to zamelduję. A jak nie będzie, to tym bardziej.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-04-16 09:13:25
Port domyślny nie chodził. Wtedy wszedłem na forum i looknąłem właśnie ten temat. Wtedy spróbowaliśmy port [27690] i też nie działał. Jeszcze nie próbowałem tych portów które podał Weszrick von Kewpa... czyli 27960 lub 6667. Ale zobaczymy. Jak będzie działać to zamelduję. A jak nie będzie, to tym bardziej.

Hehe, pokaz mi gdzie w tym temacie jest port 27690? ;), od samego początku jeżeli coś nie działało podawałem 27960, domyślny port quake 3 arena, powtarzam 27960


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Malkar 2006-04-16 14:58:58
:stunned: Shit! Moje niedopatrzenie...  :-\ Dzięki za zwrócenie mi uwagi ::)


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: marek_sp 2006-04-17 16:54:10
Jak nie chcecie ciągle zmieniać autoexeca anie wpisywać nic w konsoli to rozwiązanie samo przychodzi:

bind F7 porcik9898
alias porcik9898  "net_server_port 9898 ; echo Port=9898  ; bind F7 porcik27960"
alias porcik27960 "net_server_port 27960; echo Port=27960 ; bind F7 porcik6667 "
alias porcik6667  "net_server_port 6667 ; echo Port=6667  ; bind F7 porcik9898 "

wstawcie 4 linijki do autoexeca i już :)

edit:
  27[69]0 -> niektórzy myślą tylko o 69 :)

edit2:
  ale zauważ, że linijkę czy dwie niżej jest już dobrze napisane więc albo niżej przez przypadek
  napisał dobrze albo wyżej przez przypadek napisał źle. tak czy inaczej jego błąd :D


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Malkar 2006-04-18 12:21:45
Nie wiem czy to tylko mój przypadek, ale tym razem wpisywaliśmy dobrze. [27960], [6667] i podstawowy który też nie działa.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: ChanibaL 2006-04-18 14:55:20
A możesz się połączyć z tym kolegą w jakiejś innej grze?


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Doman 2006-04-18 18:30:56
No i nie napisałeś czy któryś z Was używa jakiegoś firewalla, choćby tego winzgrozowego.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Malkar 2006-04-19 17:23:08
Firewalla wyłączonego mamy obydwoje. A w inne gry przez internet? Nieee... Niby w co? Gusanos RULEZ! Nie grałem z nim w żadne inne gry przez neta. Ale ostatnio kiedy lookałem jakie są serwy, były 4 i tylko na 1 mogłem się dostać. Ziomek powiedział że ma na porcie podstawowym. Qmpel też mógł wejść na ten serwer. To musi być coś z tymi zabezpieczeniami... My hostujemy i dupa. Kto inny hostuje i to na podstawowym porcie i możemy wejść. Windows-owskiego mamy na 100% wyłączonego. Ja kożystam z Avasta, i wystarczy wtedy wyłączyć osłonę sieciową. Qmpel kożysta chyba z Arcawir czy coś takiego.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Doman 2006-04-19 23:04:41
A z ciekawości - jaki masz IP (można go odczytać np. wchodząc w panel sterowania --> połączenia sieciowe --> status, albo wpisując ipconfig w wierszu poleceń)?


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-04-20 14:05:31
Albo wchodząc na http://gusanos.liero.org.pl/ip  ;)


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: ChanibaL 2006-04-20 14:21:25
Doman: Byłem na tyle bezczelny, że kawałek twej wypowiedzi wkleiłem do FAQ - propozycje (http://www.liero.org.pl/forum/index.php/topic,1427.msg23664/topicseen.html#new). Mam nadzieję, że nie złamałem praw autorskich ;D.


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Malkar 2006-04-20 18:44:16
Ja bez problemu sprawdzam IP na stronce www.whatismyip.com. Na stronce którą podał Weszrick von Kewpa także nie ma problemów z wyświetlaniem mojego ip...


Tytuł: Re: Servery G.9
Wiadomość wysłana przez: Doman 2006-04-21 00:42:34
Ugh.... whatsmyip wcale nie musi pokazywać prawdziwego adresu ip komputera. Właśnie jeżeli ten widziany w internecie jest różny od tego przypisanego do karty sieciowej to nie da się postawić serwera bez dodatkowych wygibasów.

-----

ChanibaL: Nie znam się na prawie na tyle żeby to osądzić. W każdym razie czuję się kopnięty zaszcytem ;)


TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb