Liga Liero

GUSANOS => Gusanos - Pomocy! => Wątek zaczęty przez: marlionkk 2006-09-03 14:20:51



Tytuł: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: marlionkk 2006-09-03 14:20:51
witam.
Jak instaluje z jakiejś tam strony Gusanos to klikam na Gusanos.exe i zawsze mi monitor mignął :inquisitive: nic więcej...Niewiem czy to jest problem bo mam win98 jeszcze i  może to jest powodem, ale pewności nie mam...wszystcy z was zapewne macie win XP i wam chodzi bez problemu :-\
POmózcie...niewiem jak to zrobić żeby mi sie wreszcie włączył :'(

Aha...Bo nie moge znaleść...jest gdzieś wątek, jak sie gra w Gusanos z botem, a nie przez neta??


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: kamil077 2006-09-03 15:51:43
może twój komp nie obsługuje rozdzielczości Gusanos, jeżeli tak to
usuń linijke "fullscreen" w configu (gusanos/default/config.cfg) powinno zadzaiałać, wtedy będziesz grał w oknie które mozna powiększyć
naciskając na klawiaturze F6.
Addbot w konsoli (tylda ~) dodaje bota.


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: marlionkk 2006-09-03 16:48:06
Skasowałem ten plik i pojawiło mi sie okno jak włączyłem, ale chwile później poajwiło mi sie takie małe kwadratowe okno i wystąpił błąd krytyczny :-\
Czyzbym nie mógł grać w Gusanos ???buuuuuuu


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-09-03 16:53:34
Nie miałeś kasować całego pliku config.cfg, tylko otworzyć go za pomocą edytora tekstowego i znaleźć linijkę
Kod:
fullscreen
i ją usunąć, plik zapisać, i spróbować uruchomić.


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: marlionkk 2006-09-03 17:07:37
Aaa no zrobiłem tak, i to samo..usunąłem tą linijke, ale niewiem bo tam jest dużo linijek w którym jest fullscreen. Ale narazie skasowałem tylko linijke w którym jest sam fullscreen...Zapisałem i chciałemuruchomić...to samo :-\


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-09-03 17:24:59
Hmmm, a dopisz sobie linijke
Kod:
vid_doubleres 1
jeżeli to nie pomoże to już sam nie wiem:o


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: marlionkk 2006-09-03 17:42:52
To samo ale zmieniła sie wielkość tego kwadratowego okienka...zrobiła sie dużo większa..a półsekundy później nastąpił błąd krytyczny heh...no cóż...w Gusanos se nie pogram :'( Szkoda :-\


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: kamil077 2006-09-03 19:31:28
może jakieś:
Cytuj
sfx_output_mode winmm
albo:
Cytuj
vid_bitdepth 16
zadziała... ???


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-09-03 19:39:05
Eee...a z ciekawości się upewnie, jaką masz wersje gusanos i skąd ściągniętą?


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: marlionkk 2006-09-03 20:05:21
Działa!!!!! ;D ;D :D :D :DAaaaaaaaaaa K**** Dziaaałaaaaaaaa hihihihi

Cytuj
sfx_output_mode winmm

To wpisałem i gra...teraz bede musiał sie nauczyć posługiwać sie tym heh :devilish: Dzięki wielkie panowie!


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-09-03 20:11:02
LOL, kamil, dowiedz się jakie to są pliki z rozszerzeniem bat..., w 0.81 takze był plik gusanos.exe, baty były do uruchamiania modów.
marlionkk: gusanos prawdopodobnie się sypało, ponieważ nie posiadasz karty dzwiękowej lub nie działa ona poprawnie. Następnym razem gdy będziesz szukał pomocy, postaraj się opisać wszystko dokładniej i przekazać każdą rzecz która może być istotna.


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: ChanibaL 2006-09-03 21:28:25
Offtopic: w sumie to ciekawe, że sfx_output_mode none nie działa.


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: kamil077 2006-09-04 10:08:43
a tak wracając do rozdzielczości, to czemu na moim laptopie zeby zagrac na fullscrenie w Gusanos musze wpisać"vid_doubleres 1" a potem dopiero moge wpisać fullscreen by działało.
Normalnie gra sie sypie bo laptop nie działa na tej rozdzielczość, wtf?

/me robi taki offtopic ale co tam...


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2006-09-04 10:48:08
Cholera wie, gdyby nie obługiwało roździelczości 320x240 to teoretycznie nawet z "vid_doubleres 1" gusanos by nie ruszyło, bo własciwie to vid_doubleres zwiększa każdy piksel dwukrotnie, co z pozoru może wyglądać jak zmiana roździelczości. Problem jest raczej głębszy i aby się dowiedzieć co się dokładnei sypie polecam pogadać z basaroglipticiem.


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: ChanibaL 2006-09-05 02:06:05
Nie tak do końca, Wesz, między 640x480 a 320x240 jest różnica, teoretycznie obydwie powinny być obsługiwane, w praktyce, co widać po coraz częstych takich kłopotach, nie jest. [chaotyczny offtopic]To trochę dziwne i sam się obawiałem czy mój nowiutki (i taniutki) LCD 1280x1024 nie będzie miał z tym kłopotów, ale na szczęście u mnie ich nie było, ba, mogę mieć abstrakcyjne rozdzielczości, np 32x32px mi się udało właśnie włączyć (obraz pozostał 320x240, ale wydzieliło się okienko), albo 1280x200 (taki mocno panoramiczny wyszedł), w sumie to szkoda, że np. 1024x768 czy 640x480 nie jest taki uparonamiczniony, bo trochę rozmywa podczas przeskalowywania (przy 1280x1024 jest ratio 5:4 a przy 640x480 4:3)[/chaotyczny offtopic]


Tytuł: Re: Problem z Gusanos (win98)
Wiadomość wysłana przez: perkoz 2010-02-13 19:03:47
Dobra offtop ostry, ale przynajmniej na temat:

Otóż mam Gusanos 0.9c i laptop z Win98SE. Wykonałem wszystko według opisu tutaj i nadal nie działa. (Laptop to Compaq Armada 1750. Nie ma nawet grafiki 3D)


TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb