Liga Liero

GUSANOS => Gusanos aktualności => Wątek zaczęty przez: Wesz 2008-08-21 19:12:45



Tytuł: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-21 19:12:45
Po kilku godzinach męki z kompilowaniem i poprawianiem kodu gusanos (tak, musiałem poprawiać kilka pierółek), udało się wreszcie uruchomić promodowego dedyka. Serwer działa na razie na domyślnych ustawieniach i jest w trakcie testowania. Anyway, stały serwer oznacza, że w niedalekiej przyszłości ruszy prawdopodobnie Polska Liga Gusanos, co chyba ucieszy zainteresowanych.

A teraz, zapraszam do testowania. HF!

  • Nazwa serwera: Play more promode!
  • Adres: 217.197.73.125
  • Port: 27960
  • Domyślny tryb gry: Free for all
  • Limit graczy: 6
  • Limit czasu: 0 minut
  • Limit zabójstw: 10
  • Limit śmierci: 10
  • Promode classic: 1
  • Anticamp: 0
  • Pula map: pokolenia, leek, skill, nerd, emo, hewy

Serwer jest sponsorowany przez Inosaka, któremu wszyscy, serdzecznie dziękujemy. ;)


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Guthrick von Kewpa 2008-08-21 20:01:55
Kiedyś pmc 0 oznaczało osłabione gnaty na które wszyscy narzekali :o (btw killsów/deathsów = gusa)


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-21 20:09:23
Serwer nie jest dla mnie, tylko dla tych pasożytów ;) Więc jeżeli im nie będzie odpowiadać to się zmieni.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Guthrick von Kewpa 2008-08-21 20:25:18
:o

W sensie że taka pułapka że może się nabiorą i polubią pmc 0?


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: kujon 2008-08-21 20:46:12
Wreszcie nie trzeba będzie czekać aż ktoś z łaski swojej zahosta na pro, yeay xD


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-21 21:54:23
Spotkałem phoenixa i Lasera na serwerze i chyba nie muszę mówić o jaką zmianę poprosili. PMC włączony na stałe teraz.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: cmons 2008-08-21 22:16:12
 :D nawstawiałbym tego emota więcej ale zaśmieciłbym forum. Wreszcie będzie można zagrać, jest jeszcze jeden problem na serwerze póki co będzie można spotkać samych swoich. Jak ktoś ściągnie gusanos to bez promoda i za nim się dowie o nim to trochę minie. Ale i tak jest już lepiej, o wiele lepiej. <robal_zolty><strzela>


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-21 22:44:54
Mogę w wolnym czasie przygotować pacze z gusanos promode, gdzie promode będzie domyślnym i jedynym modem. Do tego dodam zewnętrzną aplikacje która poprawi funkcjonalnośc samej gry. Doda m.in. zapisywanie configów, możliwość apdejtania wersji promode do najnowszej jednym kliknieciem itd. Jakieś sugestie:O?


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Jerac 2008-08-21 23:00:03
Memory, 2xkross, Izbla, Cathode, Fallout - to też są dobre mapy... 


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-21 23:16:11
Są dostępne, pula map dotyczy się autozmiany przez serwer, gdy gracze nie wybiorą sobie nastepnej.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Shivek 2008-08-22 07:01:01
Teraz tylko czekać, aż wszyscy się przerzucą na promoda, będzie dużo ludzi (6 to jest dużo) i niezła masakra >:D

Czekam na PLG ;)


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Guthrick von Kewpa 2008-08-22 15:56:44
To że są w dziale dobre/ligowe mapy i je lubisz, nie znaczy że są dobre. Tj, głównie chodzi o krosy mi (bo reszta jest ok), każdy wie że są pałę tak samo jak shayss który jak wynika z ligowego opisu jest całkiem grywalny i godny t3ch rimejka. Aż dziw, że go nie chcesz w secie. Stąd też mój wniosek o wocorp w secie, może być zamiast krosów.

wocorp do seta awe!


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-22 17:15:52
Chyba brakuje jakiegos posta, ale pewno kierujesz te słowa do Jeraca. Anyway, skoro miałeś siłę pomalować cowa, to mógłbys zrobic to samo z skillem, nerdem i emo. Na nich przynajmniej ktos gra.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Guthrick von Kewpa 2008-08-22 17:40:42
Nie chciałbyś, żebym pokolorował je tak jak cowa 8) Znajdę chwilę w moim napiętym grafiku to pomyślę.

brzuch barnexa przy moim grafiku to pure flak niczym rinejk wtf.
V


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-22 17:53:07
Twój grafik jest zapewne napięty tak jak brzuch barnexa 8)


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Jerac 2008-08-22 18:11:21
Widać za dużo Guth dostałeś w dupę na krosach. Sprawdzają się w leiropor i tutaj też się sprawdzają. "Każdy wie"? Akurat... A że nieco inne od utartego schematu pokoleniowych map? I dobrze, bo ile można...

(i weź pomaluj co masz pomalować ;p)


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Phoenix 2008-08-23 19:46:04
Fajnie jakby limit graczy wynosil 7 a nie 6 graczy (serwer liczy siebie jako gracza), mozna byloby wtedy sie ustawiac na mecze 3vs3. Dzisiaj o dziwo na serwerze bylo jednosczesnie 5 ludzi : O

[apdejt]ok, jest limit 7 niedopatrzenie


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Polski_Deutschlander 2008-08-23 20:40:30
Mamy serwer za********. Tylko szkoda, że są tam lagi ja pier****.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-23 21:16:06
Ja jakoś lagów nie zauwazyłem, nawet podczas dzisiejszego 3v3 domination/ctf, więc wina zapewne leży po stronie twojego łącza.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Jerac 2008-08-23 23:18:31
Idd, serwer dobry. Nie dalo by się btw postawić dwóch?


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-23 23:33:00
Trzeba by zapytać inosaka. Ale wydaje mi się że łącze jak i sprzęt może tego nie wytrzymać:>


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: InOsAK 2008-08-24 02:56:15
Sprzęt na pewno wytrzyma, a łącze... niedługo upload będzie x2...
Można spróbować  ::)


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: cmons 2008-08-24 10:47:37
Po co stawiać 2 jak się jeszcze pierwszy nie rozwinął, przez to nastąpi podział graczy i na obu będzie nudaaaaa... a przy dużej ilości graczy na tym serwerze co jest teraz żadnych lagów nie zauważyłem.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Jerac 2008-08-24 10:49:00
cmons, nie będzie żadnego podziału. Większość będzie szła do tego pierwszego serwera, natomiast drugi będzie dla tych którzy chcą sobie zagrać np 1v1.

Poza tym G bywa niestabilne i jeśli wyłoży się jeden to będzie drugi działać....


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Phoenix 2008-08-24 10:51:38
No i wczorajsze 3v3 pokazuje ze jednak serwer moze byc pelny, a co jesli ktos jeszcze bedzie chcial pograc ? ;>


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: cmons 2008-08-24 10:54:53
Dobra, dobra tylko dajcie jakąś większą listę mapek bo jak ostatnio grałem ze 5 rundek z deutchem to w kółko te same, nie inaczej było na innych spotkaniach. A co nie którym nie chcę się głosowania robić xD


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Obelix 2008-08-24 11:59:08
O, jak serwer stoi to by wypadało wbić i się grać wreszcie nauczyć. Kiedyś to sprawdzę.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-24 12:35:09
Dodałem wszystkie mapy 1v1 do puli losowania.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Robaq 2008-08-24 17:42:38
Dzisiaj grałem trochę na nowym serwie w Shivkiem, Cmonsem i paroma innymi bucami i stwierdzam że był to genialny pomysł. Oprócz tego, że nie mogliśmy odpalić ctfa (voty nie chciały działać, mapę w końcu udało się zmienić, mode na CTF już nie), to nie mam się do czego przyczepić. GJ!


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-24 18:00:11
A jak votaliście?


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Shivek 2008-08-25 07:46:13
Jednak w końcu udało nam się zmienić, ale jak było 4/5 (piąty to serw :D) votów to czasem nie reagował...
Ja napotkałem buga podczas ctf'a. Otóż nie mogłem zdobyć punktu, gdy miałem flagę przeciwnika, nasza stała na maszcie i nic. Żeby było jeszcze śmieszniej, po zabiciu odrodziłem się z flagą...


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: cmons 2008-08-25 10:42:25
Również często spotykam ten błąd w promodowym ctf'ie.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-08-25 11:46:34
Sfixam to może kiedys, jak będzie wychodzić nowy promode;o


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Shivek 2008-09-02 12:50:03
Jak rozpocząć głosowanie, żeby od razu zmienić mod (np na: ctf) i mapę (np.: pyramid)?


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-09-02 13:04:42
Czytałeś dokumentację (promode/docs/manual_pl.txt)?

Kod:
callvote mode tryb mapa


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Shivek 2008-09-03 14:01:10
Jak otworzę w notatniku to wyskakuje mi okoienko, a w nim tłok słow, przez co trudno jest się rozczytać...


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: cmons 2008-09-03 15:25:10
Otwórz za pomocą np. wordpad zamiast notatnika. Też tak mam.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-09-03 15:31:59
http://promode.pordesign.eu/manual_pl.html


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Shivek 2008-09-04 13:20:00
Dzięki za pomoc C'mons i Wesz, teraz jest to czytelne :)


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Phoenix 2008-09-06 11:57:51
Male pytanko, czemu nie serwer juz nie stoi ? Mam nadzieje ze to sie niedlugo zmieni ;>


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-09-06 12:05:01
Już stoi. Po prostu nie zauważyłem że padł.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Shivek 2008-09-24 18:07:53
AAAAAAAAAAAAAA!!
Zapomniałem. Jak wczoraj z PD, Wiśnią i Elrzeżnickiem graliśmy to padł serw :)
Mam nadzieję, że szybko go postawicie znowu :D

Napisana: 2008-09-12 17:16:15Znowu padł serw, co raz częściej się to zdarza...


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-09-24 18:18:06
Stoi. Nic nie poradze na te pady, a kontrolować serwera 24/dobe też nie mam czasu. Pozostaje wam tylko stękać na forum.

Btw: gdzie są dwa robaczki dla mnie Shivek?


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: c0oba 2008-09-24 21:24:54
kontrolować serwera 24/dobe też nie mam czasu.

Do tego chyba służą komputery, nei?


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-09-24 21:29:47
No to do inosaka bić, on jest panem i władcą:O


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Shivek 2008-10-06 15:40:00
Cytuj
Btw: gdzie są dwa robaczki dla mnie Shivek?
Jeszcze leżą projekty, bo czasu mało. Ale chyba do przyszłego tygodnia będą.
Nie podałeś mi adresu jakby cuś. A jak tam skrypt na missila? xD
Napisana: 2008-09-25 14:32:50
O co chodzi z recievingiem na servorze  ???


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Phoenix 2008-10-12 12:02:00
Serwer znowu padl ;>


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-10-12 13:48:47
A teraz znowu stoi 8)


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: InOsAK 2008-11-11 21:48:45
Paczka GusPromode z automatycznym łączeniem z serwerem:

http://liero.inosak.org/gusanos_promode.zip

Rozpakuj, włącz, graj. Proste i praktyczne, przynajmniej u mnie  ;D


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: cmons 2008-11-12 15:52:26
Dobry pomysł, może teraz będzie więcej graczy na pro. Ale nie potrzebnie zostawiłeś pliki z defaulta, np. obiekty czy też sprite'y. Po co one skoro ma to pełnić funkcje gry tylko na promode. Mniej by paczka zajmowała z deka.


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: InOsAK 2008-11-26 22:53:42
Cały default zajmuje 0,5MB, a oryginalnie wszystko miało ponad 20MB... teraz jest 10MB to i tak sukces  ;)
Napisana: 2008-11-12 18:46:47
No i mamy 100 dni uptime serwera...  8)


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: cmons 2008-12-03 21:07:31
Dobra, siedzę na default. Proponuje grę na promode, 3 osoby się zgłosiły. Jak na promode to marzenie ;P bo rzadko jest aż tyle osób. Mówię "No to wbijamy na serwer". Klikam Join game :inquisitive: jak na złość ??? nie ma serwera! :(


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: InOsAK 2008-12-09 06:59:43
Nie wiem czemu, ale czasem nie ma serwa na liście, chociaż działa... taki mały WTF.

Na szczęście jest komenda connect ;-)


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Wesz 2008-12-09 07:36:11
To wina prostackiego masterservera :O


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: Miksior 2010-02-07 20:51:47
Witam, zyjecie jesio?;p serwer stoi?
Jesli jest jakas ekipa do gry to moge sei i ja dolaczyc.. z dwoma moze trzema kumplami
odkad zetknalem sie pierwszy raz z gusanos (0.8.1 ) pozmienialo sie troche;D


Tytuł: Re: Mamy serwer
Wiadomość wysłana przez: pico 2010-02-15 18:29:28
Ja mogę czasem popykać,chociaż gram rzadko.Czas mam w weekendy i wieczory.


TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb