Symfonia C++ Standard

Zaczęty przez Krzys004, 2005-12-11 18:39:44

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Krzys004

2005-12-11 18:39:44 Ostatnia edycja: 2006-01-05 19:00:23 by Krzys004
Ja do c++ polecam książkę p.t. "Symfonia C++ Standard". Ma gdzieś ponad 1259 stron, w jednym tomie jest napisana. Mam ją i bardzo mi się podoba. Po prostu jest suppppeerr! Polecam wszystkim :D.         Tu to można kupić ;).

[edit]-by ChanibaL- zmieniłem tytuł na czytelniejszy[/edit]
No to jazda !!!

Kuraj

2005-12-11 19:26:52 #1 Ostatnia edycja: 2005-12-11 19:33:36 by Skurek
Nie masz co robić i zakładasz nowe tematy, czy ktoś przeniósł offtopic?

Znacie może jakieś kursy (mam na myśli KURSY, lub poradniki, a nie spisy poleceń) do C~? Nigdy w tym nie pisałem, a dużo dobrego się nasłyszałem o tym języku. No i mam skądś na DVD Visual Studio cośtam, szkoda byłoby tego nie wykorzystać. ;)

BTW. Standard, a nie standart.

@Down: Może jakieś darmowe, niekoniecznie profesjonalne? Jestem kompletnym laikiem, więc jakimś .pdfem z ładnie wytłumaczonymi podstawami nie pogardzę. :)

Combaine

Wspomniana przez Krzys004'a 'Symfonia' jest właśnie bardzo dobrym kursem/poradnikiem do nauki c++. Sam z nią zaczynałem ;).

ChanibaL

Ej, symfonia standard, to to nowe, tegoroczne wydanie?
rzehójom mówimy stanowcze rzehój!!1

Combaine

Najwyraźniej tak. I chyba jest w jednym spasłym tomisku, a nie w trzech.

ChanibaL

Duże różnice są?
Pasja c++ nie jest w tym komplecie?

Zresztą i tak muszę zobaczyć sam...

[VT].:nomind:.

Jesli kumasz po angielsku to znajomy gej polecił mi http://seangreasley.com/, polecam  :-*.
.: [VT] no!mind :.    ::The High Council Of Steven,  Vermis Templari Liero Clan ::
Disco per Spiritum Sanctum: sum homeopate. Haec veritas est. Hihi crede et mendum in aeternitate viva zwei [ruf mich an!!]

Krzys004

Co proponujecie przeczytać po Symfoni C++ & Pasji C++ na dalszą naukę ::)
No to jazda !!!

ChanibaL

Nic, bo czyste czytanie da ci mniejwięcej nic. Powinieneś coś zrobić, jakiś projekt zacząć, prostą grę (biblioteka allegro będzie w tym bardzo pomocna), ew. jakiś program użytkowy który naprawdę do czegoś służy.

Doman

No ja bym radził raczej od prostych pierdółek zacząć, bo jednak 90% większych projektów umiera przed ukończeniem, czy to na skutek braku czasu, zapału, nieprzewidzianych trudności, bądź nieprzemyślanego startu, a to może zniechęcić do programowania w ogóle. Za to nawet drobne, ale działające programiki dają dużo satysfakcji.
May the Schwarz be with you!

Jerac

Ja mam całe mnóstwo malutkich programów pomagających mi przy GeneRally, aczkolwiek napisanych w Adzie. Tym niemniej, jest to dobry start.
I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song.
Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.

Krzys004

Czy jest jakaś komenda która podkreśla tekst. Oczywiście w dosie.
Czyli:  Lubie kompy   Zapiast: Lubie kompy :thinking: :thinking:
No to jazda !!!

Doman

W DOS-ie nie ma obsługi podkreślonych tekstów.
May the Schwarz be with you!

Krzys004

2006-02-04 08:18:28 #13 Ostatnia edycja: 2006-02-04 08:53:08 by Krzys004
Jeśli ktoś chce się C++a uczyć to daje tu kurs i kompilatorek z wbudowanym debugerem(odpluskwiaczem). Obsługuje język C i C++.
No to jazda !!!