2021-05-10 09:13:19

Aktualności:

Znasz angielski i wiesz co to irc? To idź na: irc.fragzone.se channel #liero


Problem mod pro (amunicja)

Zaczęty przez Cyberworm, 2006-05-30 18:51:19

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cyberworm

 :DJuż miałem problem z modem pro.
Pojawił się kolejny, mianowicie bronie nie chcą się przeładowywać.
To znaczy strzelają, jakby miały w magazynkach po 1mln naboi.
Sprawdzałem czy nic nie pomieszałem w broniach , ale wszytko oki.
Dobry robak, to martwy robak.
Jesteś na moim plazmowym celowniku,wg moich obliczeń masz 0% szans na przeżycie.

Aceb


Wesz

Pewnie ściągnełeś starą wersję promoda, działającą poprawnie na gusanos 0.9b, wystarczy że w kodzie każdej broni po "on primary_shoot() dopiszesz use_ammo(1)

Cyberworm

2006-05-30 19:33:20 #3 Ostatnia edycja: 2006-05-30 23:24:40 by Greybrow
:brood: Nom, dopisałem i teraz żadna broń nie wyświetla się przy wyborze broni.
Może lepiej podaj mi link, gdzie mógłbym ściągnąć nowszą wersję moda pro.
Już zrobiłem część broni, trzeba było pozmieniać amunicję, bo wiesz tam było po 100000.
Ale i tak potrzebuje linka na lepszą wersję promoda.
Dobry robak, to martwy robak.
Jesteś na moim plazmowym celowniku,wg moich obliczeń masz 0% szans na przeżycie.

Aceb

No a jaką masz wersje z jakiejś strony czy stąd???

Wesz

LOL, widocznie źle podopisywałeś, ma to wyglądać tak:
on primary_shoot()
use_ammo(1)

dam sobie ręke uciąć że zapisałeś to tak:
on primary_shoot()use_ammo(1)

W sumie to nawet nie jest pewien czy jerac publicznie puścił nową wersję promoda, pewnie dalej w rozsypce jest, wiec musisz poradzić sobie sam.

Cyberworm

Ale ja dobrze napisałem.
Zresztą sam zobacz:
on primary_shoot(0)
use_ammo(1)
delay_fire(500)
play_sound([throw.wav], 100, 1, 0.05)
shoot_particles(big_nuke_main.obj, 1, speed=1.19, speed_var=0.4266, motion_inheritance=0.5882353,distance_offs=5, distribution=22)
To jeden z przykładów wszystko dobrze , a niechodzi.
Uppsss, chyba wiem co jest źle czekaj chwilę, on primary shot powinno niebyć 0!
Napisana: 2006.05.30 20:04:12
???Ale wraz niechodzi.
Dobry robak, to martwy robak.
Jesteś na moim plazmowym celowniku,wg moich obliczeń masz 0% szans na przeżycie.

kamil077

a  nie lepiej zassać PRO na .9c (którego zasysasz? defaultowego czy normalnego)
default promode jest tutaj: http://www.liero.org.pl/forum/index.php/topic,1295.0.html
a normalny to sobie poszukaj  ::)

Wesz

Cytat: Cyberworm w 2006-05-30 20:07:43
Ale ja dobrze napisałem.
Zresztą sam zobacz:
on primary_shoot(0)
use_ammo(1)
delay_fire(500)
play_sound([throw.wav], 100, 1, 0.05)
shoot_particles(big_nuke_main.obj, 1, speed=1.19, speed_var=0.4266, motion_inheritance=0.5882353,distance_offs=5, distribution=22)
To jeden z przykładów wszystko dobrze , a niechodzi.
Uppsss, chyba wiem co jest źle czekaj chwilę, on primary shot powinno niebyć 0!
Napisana: 2006.05.30 20:04:12
???Ale wraz niechodzi.

Nie możliwe że nie działa, no cóż, niektórzy potrafią wszystko popsuć XD, jak będziesz uruchamiał gusanos, to wcisnij F5, żeby przejść do trybu okienkowego, gdy będziesz uruchamiał promoda zobacz jakie błędy będą się pokazywać w czarnej konsoli i przedstaw je na forum. (Albo rzeczywiście daj spokój sobie z tym promodem, widocznie nie dla wszystkich jest ;p )

Cyberworm

 ::)Dostałem olśnienia zrobiłem wszystko jest ok!

Dobry robak, to martwy robak.
Jesteś na moim plazmowym celowniku,wg moich obliczeń masz 0% szans na przeżycie.