Liero - dobre rady

Zaczęty przez Greybrow, 2005-04-15 05:20:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[VT] Patrys

Pytanie brzmiało: co to jest instagib?

Odpowiedzią jest: instagib to śmierć po jednym trafieniu, a nie jakaś cholerna konwersja, o której nikt nie słyszał.
Patrys
The High Council of Seven
Vermis Templari

barnex

2005-07-26 19:53:05 #31 Ostatnia edycja: 2005-07-26 19:55:44 by barnex
Cytat: Guth w 2005-07-26 19:34:22
I jeszcze taka mała wskazóweczka dla Ciebie. Grałem raz (w sumie to dwa, ale raz tak lierowo) z Chanibalem w gusanos 1.337, i co? Jest tam bullet time? Nie? Trafiałem gaussem rzadziej? Nie NIE, KU*WA, NIE, Tak ciężko to zrozumieć? Choćby było 666 razy szybciej i tak gauss i rajfl będą roksiły, i bynajmniej nie przez mój fanatyzm, choć, jak sądzę ty i tak będziesz tak uważał.

1. Nie ma się co denerwować, to tylko głupia gra (na którą większość osób tutaj, ze mną włącznie, z radością poświęciło by sporą część życia, gdyby mogło - na szczęście jeszcze nie można grać po netó, więc do czasu pacha nie mogą). A nawet mniej - rozmowa o głupiej grze :].

2. Wydaje mi się, że Smoothguy'owi chodziło nie o to, że kiedy będzie szybciej, będziesz rzadziej trafiał, a o to, że będziesz bardziej narażony na spajki i inne bronie, którym odbierasz cześć i chwałe - bo będą miały szanse na zaskoczenie Ciebie.

3. Uważam, że gdyby było 666 razy szybciej, swoje pięć minut miały by big nuke'i ;). No i może larpa.
Uciekajmy do smolnetu

Guthrick von Kewpa

2005-07-26 20:02:39 #32 Ostatnia edycja: 2005-07-26 20:19:23 by Guth
Barnex:

Krew mnie zalewa, gdy ktoś mówi niemądrości w stosunku do moich mądrości, sadząc się przy tym jak niewiadomo kto. Słowa więcej teoretycznego nie powiem, co będzie, jak Smuf będzie miał szybciej, jestem cierpliwy, zaczekam te kilka dni.

Zachodzę w głowę, co może chcieć ode mnie przeciwnik, lecący mi na łeb z prędkością 666 km/h, doprawdy zabawne. Najlepiej zaczekać i zobaczyć. Cóż.

---

Nooo, wiem, ale ja nie mam tak jak Volum, że zaraz tam wpadne do Bucosławca, i bemdzie źle1 11 2
V

---

Postawisz serwer i sobie pójdziesz, no i map kilk aby sie przydało wrzucić. Piramidy i katody, i może pokolenia:>
A bronie, cóż, bałaganiarzu jeden, SZUKAJ!1 11  :P
V
-What are we going to do tonight, Guth?
-The same thing we do every night, WSh...try and take over the world!1

Jerac

2005-07-26 20:11:54 #33 Ostatnia edycja: 2005-07-26 20:15:54 by Jerrec
To ty nie wiesz że lepiej się gada z kimś kogo się widzi? :PP

Swoją drogą, nie wiem czy zrobię G pro tak szybko bo gdzieś mi wcięło plik z wykresami a w biurku zeszytów szukać mi się nie chce... No i żeby gra była sprawiedliwa, ktoś musi za dedicated robić :/
I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song.
Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.

[VT] Patrys

W óżm wszystkie gry są sprawiedliwe! Ale fakt, że spajki w bullet time mode są bezużyteczne, bo widać je pół minuty wcześniej niż miałyby w ciebie trafić.
Patrys
Vermis Templari

Jerac

W sumie chyba tylko laser types nie słabną na lagach...
I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song.
Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.

barnex

Nie tylko nie tracą, ale i zyskują, bo można sobie spokojnie pocelować :]
Chociaż taki zimm też troche zyskuje, bo można sobie dokładnie opracować, jak i kiedy się będzie odbijał :]. Z drugiej strony trochę łatwiej go uniknąć - W każdym razie nie można powiedzieć, że słabnie. A na pewno mniej niż Chiquita Bomb.
Uciekajmy do smolnetu

[VT] Patrys

2005-07-26 21:31:50 #37 Ostatnia edycja: 2005-07-26 21:34:50 by [VT] Patrys
A kto gra cytrynką?!

BTW: barnex - wywal prosze obrazek z siga.
Patrys
Vermis Templari

barnex

2005-07-26 21:38:35 #38 Ostatnia edycja: 2005-07-26 23:28:25 by barnex
/\
|'-------------------------------..
|  Zrobione. Przegapiłem     ||
|  jakiś regulamin forum?    ||
'--------------------------------''
Edit: Ok, już nawet wiem który. Kajam się i błagam o wybaczenie.

Nie liczy się kto nią gra, ale to że jest i jest chyba najbardziej słabnącą bronią - slalom między bananami nawet przy normalnej prędkości nie jest trudny - kiedy jest trochę wolniej trafienie wydaje się już całkiem niemożliwe. Zauważyliście, że jesteśmy w temacie o dobrych radach i robimy paskudny OT? To ja może dam dobrą radę:

Nie używajcie Chiquita Bomb, kiedy gra z niewiadomych, lub wiadomych przyczyn zwalnia. najlepiej w ogóle jej nie używajcie, bo są lepsze bronie ;)

• chyba, że jako broni syfologicznej(TM)
  • chyba, że wiecie co robicie
  • chyba, że chcecie
[/b]
'--------------,'
                   |   [Mam nadzieje, że te moje chmurki nie są uciążliwe w odbiorze bardzo?]
                   V  [Jak kogoś irytują, to śmiało narzekajcie - będę się starał powstrzymywać]
Uciekajmy do smolnetu

ChanibaL

Zwalniania żadnego nie zauważyłem, a o lepszą broń syfologiczną(tm) jest ciężko.
rzehójom mówimy stanowcze rzehój!!1

Van_Hoover

2005-07-26 23:20:42 #40 Ostatnia edycja: 2005-07-27 00:32:54 by Van_Hoover
...że tak dodam swoje trzy grosze to uważam, że mini nuke jest lepszy od chq bomb i [przynajmniej mi] jest łatwiej z MN zabić a jeżeli z chq bomba. Bo żeby z bananka zabić jednym rzutem to trzeba koszykówkę zrobić co łatwe nie jest a z mniejszego nuka wystarczy rzucić tak, żeby się rozleciał trochę przed robakiem [jeszcze jest luksus posiadania dwóch kulek w magazynku:]..... też łatwiejszy do opanowania raczej jest, no ale kto co lubi

|| kłócić się nie będę, bo jak mówiłem 'kto co lubi' :D... mi bardziej siedzi mini nuke
\/

ChanibaL

2005-07-27 00:29:47 #41 Ostatnia edycja: 2005-07-27 02:44:59 by ChanibaL
/\
|| a ja i mini nuke'iem nie pogardzę, ale te dwie bronie bardzo się różnią
|| taki sobie mini nuke jest bronią dość ukierunkowaną, gdy chuiquita jest
|| ogólną zasrywaczką terenu. Odłamki z mini nuke mogą co najwyżej do dobijania
|| skutecznie służyć, kiedy bananki zadają całkiem spory damage.

Ale chuiquita ma dużo większy zasięg wybuchu, co daje jej sporą przewagę syfologiczną.
rzehójom mówimy stanowcze rzehój!!1

Wesz

To zależy od gracza jak wykorzysta mn czy czikłite, jeden gra lepiej mn, a drugi pomiata bananami, i chyba tyle, wieć nie ma co dyskutować na temat że czikłita ma lepszy zasięg czy jakoś  tak, to zależy tylko i wyłącznie od gracza :P

Miloszz

2005-07-27 07:39:03 #43 Ostatnia edycja: 2005-07-27 07:40:53 by Miloszz
Van_Hoover:

Chiq (stale w moim 1.33 zestawie) świetnie sprawdza się jako wykurzacz robali z półek, bunkrów itp. (patrz mapy: Cathode, 2xCathode, Bunkry i wszystkie z komorami)
MNiuk gorzej nadaje się do tego celu.
Miloszz@chrome.pl | Jog | Homepage | N Liero v.1.3.1 | Liero, G i W!
COME TO THE DARKSIDE
We have cookies

Van_Hoover

ale jak się potrafi rzucać mn to też spokojnie wykurzysz z zakamarka... nawet przez całą planszę możesz nieźle uszkodzić geja:] a taki jeden warkoczyk zaraz po zorstrzeleniu też ma spory damage i ma się większą kontrolę na zaatakowanie danego obszaru kiedy z chb jest to teren losowy... ja bym pozostał przy wersji wSH'a jednak, bo niewątpliwie ma on [tym razem;] rację