Liero - dobre rady

Zaczęty przez Greybrow, 2005-04-15 05:20:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

barnex

Ja bym się raczej skłaniał do przyznania wyższości mini nukowi - Jeżeli się go opanuje jest bardzo potężną bronią (Nie żebym go opanował - po prostu jestem świadom jego potencjału po kilku udanych próbach). Zgodze się z tym, że Chiquita jest świetną bronią do wykurzania i w ogóle bronią syfologiczną(tm). Nie ma nic bardziej skłaniającego do zmiany miejsca tymczasowego pobytu robaka, ale jej skuteczność jako broni do zabijania jest chyba niewielka, prawda? Bezpośredni wybuch chiquity na robaku zabija na śmierć, ale z racji jej potęgi psychologicznej ludzie zwykle starają się naprawdę być jak najdalej od niej, a że wybucha dość długo, zwykle mają czas się usunąć. Kiedy już wybuchnie(nie na robaku), bananki, mimo że teoretycznie potężne można łatwo powymijać(przynajmniej względnie łatwo).
Uciekajmy do smolnetu

Jerac

Natomiast Tupolev nawet bez lagów jest totalnie bezużyteczny. Grałem wczoraj z Patrysem, i namiętnie mnie nim (chciał) tłukł, szkoda tylko że przez 3 gry trafił RAZ i to centralnym pociskiem. Bomby lecą tak rzadko że spokojnie można stać na ziemi pod bombowcem...

I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song.
Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.

[VT] Patrys

Ale tak jak ci powiedziałem, kiedy rozładuje mi się Gauss, Rifle i Doomsday, to odpalenie na reversalu Tupoleva zmusza cię do spieprzania a ja sobie spokojnie robię reload. Efekt czysto psychologiczny. Oprócz tego można go wsadzać jak Spike'i.
Patrys
The High Council of Seven
Vermis Templari

Van_Hoover

eee... a nie lepiej z larpą ganiać (efekt całkiem podobny)? przynajmniej łatwiej zabić a na dobijanie jak znalazł :>

[VT] Patrys

2005-07-27 13:21:12 #49 Ostatnia edycja: 2005-07-27 13:23:26 by [VT] Patrys
Na dobijanie jest Doomsday + SShotgun.

[edit]No i nie widziałem nigdy, żeby ktoś przed Larpą uciekał raczej.[/edit]
Patrys
Vermis Templari

Jerac

Tak można Tupolevem centralnie strzeić i zadaje ~20.... zresztą zazwyczaj przelatywałem PRZEZ niego i w niczym mi nie przeszkadzał.
I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song.
Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.

[VT] Patrys

Ale na demkach wyraźnie widać, że jak odpalam Tupoleva, to jednak przestajesz mnie gonić i zmieniasz kierunek, czyli działa tak, jak powinien :).
Patrys
Vermis Templari

Jerac

Rotfl... w takim razie jest to podświadoma reakcja bo nie zdaję sobie z tego sprawy :P

[VT] Patrys

No jak mówię, on g*wno robi przeciwnikowi, ale przy okazji generuje tyle huku i burdelu na ekranie, że ludzie przed nim uciekają. Zwłaszcza ci, którzy nigdy nie widzieli jego statów w edytorze.
Patrys
Vermis Templari

Van_Hoover

Cytat: [VT] Patrys w 2005-07-27 13:21:12
No i nie widziałem nigdy, żeby ktoś przed Larpą uciekał raczej.

to z kim Ty grasz? Zazwyczaj jak gram vs 'żywy' przeciwnik to raczej stara się on unikać larpy a nie stać i czekać aż go zasypie śrutem ;D... nooo chyba, że mówimy o panu komputerze, który sztucznej inteligencji ma w granicach temperatury kiedy jest wyłączony :P

Smoothguy

2005-07-28 14:40:57 #55 Ostatnia edycja: 2005-07-28 16:16:51 by [VT] Patrys
Sęk w tym, że 'normalnie' (poziomo lub ukośnie) puszczona larpa może i sieje dość gęsto śrutem, ale przejście pod nią powoduje dostanie najwyżej dwoma particlami, czyli strate może (nie wiem ile dokładnie - strzelam) 4 hp. A jest to w praktyce niczym (niemal jak dostanie particlami od wybuchu po rifle - tak samo przejebane). Mimo wszystko, droga mamo... znaczy się Patrysie, jak ktoś ma już resztkę życia, to będzie uciekał, żeby nie zostać fragniętym od tych paru 'kropek'.

[edit]Twoja Stara: Jak ktoś ma resztkę życia, to dostanie czymś szybszym niż Larpa, np. ciepłym śrutem z dwururki.[/edit]

bstanko

Niezłe te rady stosowałem je i ciągle wygrywałem :D
Bartek:P :)))

YabaZOOM

dobra rada: nie rzucaj spikeballi do góry <spikeball> <spikeball> <spikeball>
                                                                  <robal_czerwony>
JESTEŚ ANALFABETĄ? NAPISZ DO NAS!
www.lierosite.fora.pl

Greybrow

eee...?
a [spring] uppercut to niby jak zrobić wtedy?