WebLiero

Zaczęty przez Wesz, 2019-08-10 13:59:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wesz

Po prawie 20 latach nadeszła ta chwila - mamy Liero z możliwością gry przez sieć.
WebLiero to kolejny projekt Basary (Gusanos, HaxBall). Tym razem, klon jest wiernym odzwierciedleniem oryginału za sprawą OpenLiero / Liero 1.36, na którym bazowane jest WebLiero. Możemy stawiać pokoje, zapraszać znajomych oraz grać z niezliczoną liczbą robali. Poza tym mamy nowe tryby gry i kilka innych bajerów, a do zabawy potrzebna jest nam tylko w miarę aktualna przeglądarka.

https://www.webliero.com/

Miłego mielenia ;)

Michal_burnout

Może jakiś discord do tego co by starzy wyjadacze podyskutowali? :)

[VT].:nomind:.

Bywam i grywam! :)
.: [VT] no!mind :.    ::The High Council Of Steven,  Vermis Templari Liero Clan ::
Disco per Spiritum Sanctum: sum homeopate. Haec veritas est. Hihi crede et mendum in aeternitate viva zwei [ruf mich an!!]

josh

Kangur

Hej! Sory za mały nekroposting (aczkolwiek niedawno ktoś próbował ożywić dyskusję sprzed 11 lat, więc chyba jednak nie jest tak źle), ale chciałem tylko przekazać, że webliero ma się nadal całkiem nieźle, mimo iż od premiery minęły prawie dwa lata :) co prawda obecnie nie ma zbyt wielu aktywnych graczy (na początku bywały dni, że wchodziło łącznie na wszystkie serwery nawet ponad 40 osób), ale jednak praktycznie codziennie można kogoś spotkać i z kimś pograć. Jest też sporo ludzi spoza Polski.

Wiem, że sporo osób nie jest przekonanych do webliero (a wielu nawet samo liero zdążyło się już znudzić - co za herezja!), zwłaszcza do ffa... Niemniej jednak warto czasem pograć, polecam :) zwłaszcza że powstało kilka fajnych dedykowanych serwerów, w tym jeden, na którym gra się tylko duele, o nazwie "The (rere) Arena" (jest system kolejkowy, a skrypt nawet robi swoisty ranking ELO najlepszych graczy). Inny, który moim zdaniem warto polecić, jest "Liero-Builder [Beta]", na którym jest załadowany specjalny mod, dzięki któremu można - za pomocą specjalnych broni - niejako "narysować" mapę i potem na niej zagrać.

A odnośnie jeszcze tej kwestii:

Cytat: Michal_burnout w 2019-08-16 20:40:01Może jakiś discord do tego co by starzy wyjadacze podyskutowali? :)

- to są zasadniczo dwa serwery discord: jeden (powiązany niejako z Ligą Liero) stworzony przez Greybrowa (niestety od dawna nic się na nim nie dzieje) i drugi można powiedzieć "ogólny". Zaproszenie do tego drugiego discorda można znaleźć np. po wejściu na wspomniane przeze mnie wyżej serwery webliero.

Jeszcze raz sory za nekroposting. :P

Express

Czuję się niejako wywołany do tablicy:
W twoim poście jest treść, w przeciwieństwie do tych "podtrzymujących dyskusję", które skrytykowałem...

A co do webliero - dziecię moje z kolegami właśnie webliero używa. Takie pokolenie - split screen to najwyżej na konsoli czasami, na komputerze im to nie pasi...
Ale trudno - ważne, że się w ogóle interesują.

Na mojej maszynce mam lieroLibre. Już nie ogarniam z którego projektu to wyrosło, ale działa jak trzeba.