Beatbox

Zaczęty przez ambasador, 2005-10-25 18:21:26

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ambasador

2005-10-25 18:21:26 Ostatnia edycja: 2005-10-25 18:48:07 by Volum
No panowie nadszedł czas aby obwieścić czym się interesuje, czym jest moje hobby. A więc BEATBOX panowie! Tak, dokładnie to ! Piękna sztuka... Nawet nie macie pojęcia jakie dźwięki można wydobyć przez głupie poruszanie ustami. Bituje może trochę więcej niż pół roku, no może rok ;). Pamiętam jak to pewnego wieczoru siedząc w naszej kanciapie ziamn Matias beatboxer no comment stwierdził że fajnie by było żebym z nim cos ciekawego porobił. Pamiętam te słowa jak dziś... "posłuchaj tego i spróbuj zrobić to samo", to było coś. Podstawy oczywiście, ale wydawało się trudne. Trochę ćwiczeń, poświęcenia i coraz lepiej szło. Aż do teraz. Nie jestem zbyt dobry w tym, no ale z czasem każdy poszerza swoje umiejętności.
Według mnie Polska elita to:

• Zgas
  • Arczi
  • Bit sot
  • i kilku gościu którzy nie wyszli jeszcze z podziemia
Ale i tak mistrzem jest Rahzel...

Oto kilka próbek tak dla szpanu:
My_turn <---- Mikrofon miałem do D*py.
Bit Sot. <---- Myszcz.. szybkości.
PS: Szukajcie Rahzel - If your mother only knew <---- Beatbox na najwyższym poziomie !
-------------------------------
||Jutro! ^^,
||
\/
It's this way because that's the only way we do it.

Guthrick von Kewpa

OGgmogmogmogmgo wielki rox dla Ciebie man, i jeszcze jeden, i jeszcze, kiedy wydasz swój album?:>
-What are we going to do tonight, Guth?
-The same thing we do every night, WSh...try and take over the world!1

Jerac

Trzeba przyznać że początek spokojnie równa się jakością z normalnymi instrumentami... potem co prawda wychodzą na jaw drobne wady naturalnego instrumentu ale i tak rox ;]
I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song.
Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.

Stinky

Mój kumpel kiedyś miał zajawke na coś takiego, ale nie na takim poziomie, także gratulacje.

[VT].:nomind:.

Nic nei kumam, kup gitare.
.: [VT] no!mind :.    ::The High Council Of Steven,  Vermis Templari Liero Clan ::
Disco per Spiritum Sanctum: sum homeopate. Haec veritas est. Hihi crede et mendum in aeternitate viva zwei [ruf mich an!!]

Greybrow

Podczas gry na gitarze, w przeciwieństwie do bitboksowania można jeszcze śpiewać :)
Co do naprawdę dobrego poziomu, to polecam Bobby'ego McFerrina. Kiedyś za cholerę nie mogłem uwierzyć, że wszystkie "instrumenty" w "Don't worry be happy" nie są prawdziwe.

ambasador

2005-10-26 11:54:26 #6 Ostatnia edycja: 2005-10-26 16:36:19 by Volum
Cytat: Greybrow w 2005-10-26 07:59:28
Podczas gry na gitarze, w przeciwieństwie do bitboksowania można jeszcze śpiewać :)
Nie wierzysz ? Posłuchaj. :)

Rahzel
[edit]Wiedziałem że się spodoba ;)[/edit]

Greybrow

Ok. Zebrałem szczękę z podłogi.

Van_Hoover

2005-10-26 19:58:38 #8 Ostatnia edycja: 2005-10-26 20:44:55 by Van_Hoover
OmG! Emmm i on ma tylko jedną jamę gębową i tak potrafi?! <P O M U R Z>

Heh jakby sobie pomagał to by nasmrodził ;)
\/

Jerac

Może sobie pomaga pierwotną jamą gębową (dla znawców biologii tylko) XD
I can see what you see not, vision milky then eyes rot. When you turn they will be gone, whispering their hidden song.
Then you see what cannot be - shadows move where light should be. Out of darkness, out of mind.

[VT] Patrys

A wy i tak jesteście niczym, ja mam na ścianie bilet z Warszawy, z Proximy, z koncertu Rahzel + Patton.
Patrys
The High Council of Seven
Vermis Templari

[VT] EdgeCrusher

Tak Tak! A ja widzialem! Widzialem wtedy Patrysa! ;)))
EdgeCrusher Proud Member of The Vermis Templari, Memeber of the High Council Of Seven

Pocisk

Masz tego więcej ?? ;D Za***ista nuta  ::)

[VT] EdgeCrusher

EdgeCrusher Proud Member of The Vermis Templari, Memeber of the High Council Of Seven

ambasador

A zauwazyliście może przeglądając filmy na necie pewnien fakt, iż ludzie robiący dobry beatbox są "przy ciele"... mają większe gardła a co za tym idzie większe możliwości modyfikacji dźwięku ( :thinking: ). Tego facet już obił mi się o uszy kilka razy. Chyle czoła.